Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@02:08:31 GMT

زنان بیشتر از مردان فیلم و سریال تماشا می‌کنند

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۳۳۷۱۸

زنان بیشتر از مردان فیلم و سریال تماشا می‌کنند

بر اساس پژوهش‌های انجام‌شده زنان نسبت به مردان، بیشتر فیلم و سریال و کارتون نگاه می‌کنند و کمتر موسیقی و شو و مستند می‌بینند. همچنین با افزایش سطح تحصیلات، تماشای برنامه‌های موسیقی، شو و آموزشی افزایش پیدا می‌کند.

 به گزارش ایسنا و به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، شناخت عالمانه مصرف فرهنگی، پژوهش«موج سوم پیماش سنجش وضعیت مصرف کالاهای فرهنگی در ایران» به‌کوشش دکتر سعید معیدفر (مدیر علمی)، محمد سلگی (مدیر طرح) و عباس وریج‌کاظمی (ناظر علمی) انجام شده که توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سال ۱۳۹۹ منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



داده‎‌های این پژوهش به شیوه پیمایش گردآوری شده است. اطلاعات مربوط به شهروندان ایرانی از طریق پرسشنامه ساختاریافته به‌صورت مصاحبه رودرو، جمع‌آوری شده است. همچنین جمعیت آماری این پژوهش، شامل تمامی افراد ۱۵ سال به بالای ساکن شهر و روستاهای کشور است.

تعداد نمونه در این بررسی ۱۵۶۰۶ نفر در ۳۱ استان کشور هستند.

در بخش «دستگاه‌های شنیداری و دیداری» این پیمایش درباره استفاده از دستگاه‌های شنیداری و دیداری، از پاسخ‌گویان پرسیده شده است: "کدام‌یک از دستگاه‌های صوتی و تصویری را استفاده می‌کنید؟" که به‌شرح ذیل نگاشته شده است: 
۲۳.۱ درصد گفته‌اند که از رایانه استفاده می‌کنند. ۱۹.۷ درصد گفته‌اند از سینمای خانگی، ۱۵.۶ درصد سی‌دی یا دی‌وی‌دی‌پلیر، ۳.۶ درصد ستاپ باکس، ۵ درصد ام‌پی‌تری‌پلیر، ۳.۶ درصد بلندگوهای بلوتوثی و ۲.۶ درصد دستگاه ام‌پی‌فورپلیر استفاده می‌کنند. ۵۴.۱ درصد هم گفته‌اند که از هیچ یک از این دستگاه‌ها استفاده‌ نمی‌کنند.

اولویت در استفاده از دستگاه‌های شنیداری و دیداری نیز پرسش شده است که در اولویت اول، ۳۶.۳ درصد استفاده‌کنندگان از این دستگاه‌، گفته‌اند از رایانه،  ۳۳.۹ درصد از سینمای خانگی، ۱۵.۲ درصد از سی‌دی‌پلیر یا دی‌وی‌دی‌پلیر، ۵.۰ درصد از ستاپ‌باکس و سپس حدود ۰.۶ تا ۱.۶ درصد از ام‌پی‌تری‌پلیر و بلندگوی بلوتوثی و ام‌پی‌فورپلیر استفاده می‌کنند.

اما در اولویت دوم،۲۹.۳ درصد از رایانه، ۲۸.۵ درصد از سی‌دی‌پلیر یا دی‌وی‌دی‌پلیر، ۱۶.۳ درصد از سینمای خانگی و سپس ۹ درصد از ام‌پی‌تری‌پلیر، ۶.۸ درصد از بلندگوهای بلوتوثی، ۴.۶ درصد از ستاپ‌باکس و ۴/۴ درصد از ام‌پی‌فورپلیر استفاده می‌کنند که در جدول ذیل مبسوط ارائه شده است:

همچنین در ادامه بخش «نوع برنامه‌های مورد استفاده از دستگاه‌های شنیداری» این پیمایش در مورد اینکه "از دستگاه‌های شنیداری، معمولاً چه برنامه‌هایی را گوش می‌کنید؟ (تا دو اولویت را نام ببرید)" نگاشته شده است:
در اولویت اول، ۷۹.۳ درصد استفاده‌کنندگان از دستگاه‌های شنیداری، از این دستگاه‌ها، موسیقی گوش می‌کنند.
برنامه‌های آموزشی، قرآن، برنامه‌های سرگرمی و صداهای مذهبی با به‌ترتیب ۵.۴، ۴.۹، ۳.۸، ۳.۵ درصد در ردیف‌های بعدی شنیدن برنامه‌های شنیداری هستند.

اما در اولویت دوم، برنامه‌های آموزشی با ۲۹.۹ درصد و برنامه‌های سرگرمی با ۲۱.۵ درصد بیشترین شنونده و سپس صداهای مذهبی با ۱۷.۳ درصد، قرآن با ۱۰.۹ درصد، سخنرانی با ۸/۸ درصد و قصه و داستان با ۸ درصد در ردیف‌های بعدی برنامه‌های شنیداری پرمخاطب هستند.

در جدول ذیل "نوع برنامه‌های مورد استفاده از دستگاه‌های شنیداری" مشخص شده است:

لذا مشخص شد با کاهش سن، شنیدن موسیقی و با افزایش سن شنیدن قرآن و نواهای مذهبی، سخنرانی، جوک و برنامه‌های سرگرمی، قصه و داستان، افزایش می‌یابد.
مردان بیشتر از زنان، موسیقی و سخنرانی می‌شنوند و زنان بیشتر از مردان، قرآن گوش می‌دهند.
با افزایش سطح تحصیلات، شنیدن موسیقی و برنامه‌های آموزشی افزایش و شنیدن نواهای مذهبی، جوک و برنامه‌های سرگرمی کاهش می‌یابد.
با افزایش منزلت شغلی، شنیدن برنامه‌های آموزشی افزایش پیدا می‌کند و شنیدن موسیقی و جوک و برنامه‌های سرگرمی کاهش می‌یابد.

با افزایش پایگاه اقتصادی، شنیدن موسیقی و برنامه‌های آموزشی افزایش و شنیدن قصه و داستان، نواهای مذهبی کاهش می‌یابد.
خانه‌دارها نسبت به دیگر گروه‌های فعالیت، برنامه‌های جوک و سرگرمی و قصه و داستان را بیشتر می‌شنوند.

همچنین در بخش "نوع برنامه‌های مورد استفاده از دستگاه‌های دیداری از کسانی که از دستگاه‌های شنیداری و دیداری استفاده می‌کنند پرسیده شده که «از دستگاه‌های دیداری، معمولاً چه برنامه‌هایی را تماشا می‌کنید؟ (تا دو اولویت)" در اولویت اول، ۷۸.۰ درصد استفاده‌کنندگان از دستگاه‌های دیداری، از این دستگاه‌ها، فیلم‌های سینمایی و سریال تماشا می‌کنند.

موسیقی و شو، برنامه‌های آموزشی، برنامه‌های مذهبی و مستند به ترتیب ۹.۷، ۴.۷، ۳.۵ و ۲.۷ درصد در ردیف‌های بعدی تماشای برنامه‌های دیداری هستند.

اما در اولویت دوم، موسیقی و شو با ۳۴.۴ درصد و برنامه‌های آموزشی با ۲۲.۲ درصد بیشترین بیننده و سپس برنامه‌های مستند با ۱۷.۸ درصد، برنامه‌های مذهبی با ۱۲.۹ درصد، کارتون با ۸.۰ درصد و فیلم سینمایی و سریال با ۴.۱ درصد در ردیف‌های بعدی برنامه‌های دیداری پرمخاطب هستند.

در جدول ذیل "نوع برنامه‌های مورد استفاده از دستگاه‌های دیداری" نگاشته شده است:

لذا مشخص شد با کاهش سن، دیدن برنامه‌های موسیقی و شو، برنامه‌های آموزشی و فیلم‌های سینمایی افزایش پیدا می‌کند.
با افزایش سن، دیدن برنامه‌های مذهبی و مستند افزایش می‌یابد.

زنان نسبت به مردان، بیشتر فیلم و سریال و کارتون نگاه می‌کنند و کمتر موسیقی و شو و مستند می‌بینند. با افزایش سطح تحصیلات، دیدن برنامه‌های موسیقی و شو و آموزشی افزایش پیدا می‌کند و دیدن برنامه‌های مذهبی کاهش می‌یابد.

با افزایش منزلت شغلی، دیدن برنامه‌های مستند، آموزشی افزایش پیدا می‌کند و دیدن فیلم سینمایی و سریال و موسیقی و شو کاهش می‌یابد.

با افزایش پایگاه اقتصادی، دیدن برنامه‌های آموزشی و فیلم و سریال افزایش پیدا می‌کند و تماشای برنامه‌های موسیقی و شو و مذهبی کاهش می‌یابد.
خانه‌دارها نسبت به‌دیگر گروه‌های فعالیت، فیلم سینمایی و سریال و کارتون و کمتر از دیگران، برنامه‌های موسیقی و شو و مستند می‌بینند.

بیکاران بیشتر موسیقی و شو، افراد در حال تحصیل، بیشتر از دیگران، برنامه‌های آموزشی نگاه می‌کنند.

بر اساس این گزارش، هدف‌ کلی پژوهشگران این پیمایش به شرح ذیل عنوان شده است:

فراهم ساختن مجموعه‌ای از داده‌ها درباره شیوه گذرندان زمان فراغت مردم در شهرها و روستاهای ایران و «مصرف فرهنگی» آنان بوده است. همچنین این پژوهش از نظر هدف، کاربردی بوده و از نظر زمانی، از نوع مقطعی است. از نظر گستره، از نوع پهنانگر است. در این پژوهش در دو سطح توصیفی و تحلیلی و با بهره‌گیری از پارادایم مطرح در چهارچوب نظری، یافته‌های به‌دست آمده ارائه شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تلويزيون آموزشی افزایش پیدا برنامه های موسیقی و شو افزایش پیدا برنامه های سرگرمی برنامه های آموزشی برنامه های مذهبی دیدن برنامه استفاده می کنند سینمایی و سریال شنیدن موسیقی موسیقی و شو کاهش می یابد قصه و داستان فیلم و سریال گفته اند ۵ درصد ۶ درصد ۳ درصد ۹ درصد ۸ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۳۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه

کامران مولایی خواننده موسیقی پاپ که طی هفته های گذشته خوانندگی موسیقی تیتراژ سریال تلویزیونی «رستگاری» به تهیه کنندگی و کارگردانی مسعود ده نمکی را به عهده داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به حضورش در این سریال و فعالیت های پیش رو گفت: مشغول برنامه ریزی برای برگزاری مجموعه کنسرت هایی در تهران و شهرهای مختلف کشور هستم که به زودی جزییات آن منتشر می شود. این درحالی است که قبل از حضور در فرآیند برگزاری کنسرت ها، چند تک آهنگ که در حال و هوایی عاشقانه آماده شده در دسترس مخاطبان قرار می گیرد که به نوعی دربرگیرنده فصل تازه ای از برنامه های موسیقایی من خواهد بود.

وی درباره حضورش در مجموعه تلویزیونی «رستگاری» به کارگردانی مسعود ده نمکی هم توضیح داد: حضور در موسیقی تیتراژ سریال «رستگاری» اولین تجربه خوانندگی موسیقی تیتراژ یک سریال تلویزیونی بود که امیدوارم مورد توجه مخاطبان قرار گرفته باشد.

این خواننده در پایان عنوان کرد: تیتراژ این سریال با ترانه ای از مصطفی سامعی و تنظیم اشکان عزتی که دارای مضمون عاشقانه ای در وصف خدا بود در شب های ماه مبارک رمضان از شبکه دوم سیما پخش شد؛ البته در این سریال قطعاتی از آلبوم «اثر انگشت» به نام «هم قدم»، «یادم رفت»، «آدم دیوونه» در ژانر عاشقانه و قطعه جدید «یا رب» در ژانر مذهبی با همکاری ترانه سرایان امیر پیرنهان، فواد فرهنگ و تنظیم مهدی بابایی، باربد زارع و امید سلیمانی پخش شد که با استقبال بینندگان همراه بود.

کد خبر 6093763 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • امام جمعه اهواز: هر روز در غرب ظلم به زنان بیشتر می‌شود/ درصد خودکشی در زنان آمریکایی 50 درصد افزایش داشته/ همه قوانینی که در غرب اجرا کردند، به ضرر زنان بوده/ پدران و مادران باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند
  • نامزد انتخابات مجلس : چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟
  • خجسته: درباره زنان، مردان تصمیم گرفته‌اند / چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟
  • مردان سلبریتی که فیلر تزریق کرده‌اند
  • حرف‌های جنجالی بازیگر مشهور که صداوسیما اصلا قبول ندارد
  • گنجی که فقط کچل‌ها دارند
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • ثبت فوت مردان ‌در استان زنجان بیشتر از زنان بوده است‌
  • برنامه جام‌جهانی تیراندازی اعلام شد