Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلویزیون در این شرایط سخت اقتصادی، نوشیدنی‌ها و غذا‌هایی را به نمایش می‌گذارد که مدت‌ها است از سبدِ خانواده‌های ایرانی حذف شده است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، این روز‌ها در شرایط سختِ اقتصادی و معیشتی، مخاطب سیما با آگهی‌های پررنگ و لعاب و زرق و برقِ دکور و لباس‌های آن‌چنانی در تلویزیون روبه‌رو می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان می‌گویند برخی از آن‌ها طبیعی است و برای کسب درآمدی که به‌صورت قانونی هر سال در بودجه سازمان صداوسیما قرار می‌گیرد به‌عنوان درآمد‌های آگهی بازرگانی تلویزیون، باید این مسیر را به‌هرقیمتی طی کند.

اما در این میان، آزارِ مخاطب، حسرتی که در چشمِ مخاطب به‌هنگام دیدن آن محصول و کالا میان آگهی‌های تبلیغاتی و یا غذای لاکچری و حتی نوشیدنی‌های آن‌چنانی در برخی برنامه‌ها همچون "دارچین" شبکه تماشا کار را بغرنج‌تر می‌کند، اینجا دیگر تبلیغ نیست بلکه ضدتبلیغ محسوب می‌شود.

تبلیغات باید کارکرد آگاهی مصرف‌کنندگان، تسهیل رقابت بین شرکت‌ها، تأمین سرمایه رسانه‌های جمعی داشته باشد و کارکرد مهم‌تر اینکه تولید شغل کند، اما وقتی در این فرآیند زیاده‌روی، اغراق و انحصاری اتفاق می‌افتد به ضد آن تبدیل می‌شود و این کارکرد‌ها را از دست می‌دهد. امروز در تلویزیون به‌وضوح می‌توان مشاهده کرد که هدف تبلیغاتچی‌ها و یا برنامه‌های صرفاً تبلیغی، دیگر فروش کالا نیست بلکه فروش تبلیغات به مشتری است.

به همین خاطر هر روز لوکس‌بازی و اغواگری توسط آژانس‌های تبلیغاتی و اسپانسر‌ها و صاحبان سرمایه به تلویزیون تحمیل می‌شود. از برنامه‌های صرفاً تبلیغی مثل برنامه‌های آشپزی که بعضاً در شبکه‌هایی مثل تماشا و آی‌فیلم پخش می‌شود تا بسیاری از بازیگرانی که کار اصلی خودشان را رها کرده‌اند و خودشان را بیشتر به‌عنوان بازیگر آگهی بازرگانی معرفی می‌کنند، روزی با اپلیکیشن خرید و فروش کالا، روزی برای فروشِ یک یخچال و تلویزیون، روزی برای لوازم آرایشی و بهداشتی و حتی کفش!

مشکلات بودجه‌ای صداوسیما و کسب درآمد از محل تبلیغات بازرگانی و حضورِ اسپانسرها، در حالت طبیعی و درست، باید اتفاق بیفتد، اما نه تبدیل کردن تلویزیون به بنگاه سرمایه‌داری سوءاستفاده‌گرها؛ چرا که هر روز با نگاهی به سریال‌سازی، برنامه‌سازی و آگهی‌سازی می‌توان دریافت که مسئولین ذی‌ربط همه‌چیز را در اختیار گروه‌هایی قرار داده‌اند که فقط به پول و تجارت می‌اندیشند. سایه بلندِ اقتصاد، گویای این است که کمتر کسی پیدا می‌شود که در تلویزیون دغدغه فرهنگ داشته باشد.

وقتی همگان شاهدند که اکثر خانواده‌های ایرانی به‌خاطر کرونا و سوءمدیریت در کشور، گرفتار مشکلات اقتصادی و معیشتی‌اند، اسموتی و موکتل لاکچری در تلویزیون چه معنی می‌دهد؟ یا آگهی‌های تبلیغاتی رنگ به رنگ در همین برنامه‌های صرفاً تبلیغاتی چه موضوعیتی دارد؟ همان وقت‌نشناسی‌هایی که در بسیاری از اوقات، تلویزیونی‌ها به‌سراغش رفته‌اند؛ مصداق بارز آن محدودیت‌های کرونایی است که برنامه‌ای اختصاصی برای ترویج سفر به کیش و یا رفتن به فروشگاهی برای خرید روی آنتن می‌رود!

از طرفی دیگر این سؤال همیشه ذهنِ بیننده را درگیر خودش کرده است؛ چرا باید در شبکه‌هایی که مأموریتشان پخش فیلم‌های خارجی و ایرانی قدیمی و جدید است، برنامه آشپزی و جانبی مثل "دارچین" از آن شبکه پخش شود؟ امروز در شبکه‌های تلویزیونی آن‌قدر برنامه‌های آشپزی و یا صرفاً تبلیغاتی روی آنتن می‌رود که این برنامه‌ها دیگر جایی ندارند، این همان تحلیل را به‌یاد می‌آورد؛ فلسفه این‌همه شبکه‌سازی چه بود؟ اگر قرار بود این‌همه موازی‌کاری و برنامه‌های تکراری در تلویزیون ببینیم پس چرا حرف از نگاه و رویکرد اختصاصی و مأموریت ویژه شبکه‌ها مطرح می‌شود؟

واقعاً غذاها، نوشیدنی‌ها و دِسر‌هایی در این برنامه‌ها با مواد اولیه‌ای درست می‌شوند که در این شرایط اقتصادی، هم کالا‌های لاکچری محسوب می‌شوند و هم به‌نوعی برای مخاطبی که با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کند نوعی آزار به‌حساب می‌آید، یا به‌تعبیری شلیکِ تلویزیون به قلب خانواده ایرانی (!) خانواده‌ای که با فرزندانش جلویِ تلویزیون می‌نشینند تا برنامه و سریالی را صرفاً برای سرگرمی و استفاده از مفاهیم فرهنگی، تماشا کنند، اما به‌یک‌باره با چنین صحنه‌هایی در برنامه آشپزی، میز صبحانه لاکچری، اصرار به تجمل در برخی از برنامه‌ها و سریال‌ها و استفاده ابزاری از خانم‌ها روبه‌رو می‌شوند.

حتماً علامت سؤال‌ها با این رویکرد‌های تبلیغی در تلویزیون هر روز بیشتر می‌شود؛ وقتی می‌شنویم دستمزد بازیگران برای تیزر تبلیغاتی حداکثر ۲ دقیقه چقدر هنگفت است و یا برنامه‌های تبلیغی جانبی مثل آشپزی‌ها در شبکه‌های غیرمرتبط چقدر پول‌سازند، یا غفلت مدیران تلویزیون از اصرار صاحبان کالا برای لاکچری‌بازی و تحمیلِ این سبک زندگی تجمل‌گرایی، نکته دیگری است که مخاطب را هر روز از قابِ تلویزیون دورتر می‌کند، این‌که می‌گوییم؛ این غذا‌ها و نوشیدنی‌های لاکچری چند؟

شاید تلویزیونی‌ها از قیمت‌های بالا و بازار آشفته اقتصادی خبر ندارند که با چنین اتفاقاتی در آنتن، مواجه می‌شویم. قیمت‌ها آن‌قدر گران‌اند که اگر سَری به بازار بزنند متوجه می‌شوند مدت‌ها است میوه‌هایی که در این برنامه نشان داده می‌شود مثل موز، آناناس، زنجبیل و حتی انبه از سبد خرید خانواده‌های ایرانی حذف شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تبلیغات صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مشکلات اقتصادی نوشیدنی ها برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۰۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار در خانه + ویدئو | راز خوشمزه شدن اکبر جوجه به روش شمالی‌ها | سس ناردون چیست ؟

دریافت 1 MB

به گزارش همشهری آنلاین، اکبر جوجه یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای اصیل ایرانی است که برای تهیه آن معمولا از مرغ‌های کوچک استفاده می‌کنند. مرغ مزه‌دار شده که در روغن فراوان سرخ می‌شود و همراه پلو سرو می‌شود. شما می‌توانید این غذای خوشمزه را در منزل درست کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار توضیح داده شده است.

مواد مورد نیاز برای تهیه اکبر جوجه با انار به شرح زیر است:

جوجه ۱ کیلویی ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
زعفران غلیظ دم شده به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، پودر سیر به میزان لازم
کره ۱۵۰ گرم
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
گردو ۵ عدد
سیر ۳ حبه
روغن مایع ۱ لیوان
مراحل طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار

مرحله اول: یک عدد مرغ که بهتر است از مرغ های کوچک استفاده کنید. مرغ را از وسط به قسمت تقسیم کنید. برای تهیه اکبر جوجه به هیچ عنوان پوست مرغ را نگیرید. مرغ را تمیز کرده و به خوبی بشویید و خشک کنید.

مرحله دوم: یک عدد پیاز را پوست بگیرید و برش های حلقه ای نازک بزنید. دو طرف مرغ را با نمک، فلفل و پودر سیر ماساژ بدهید. یک ظرف مناسب انتخاب کنید و یک لایه پیاز بچینید. تکه های مرغ را روی پیاز ها قرار بدهید و هر دو طرف را به زعفران و آبلیمو آغشته کنید. روی مرغ ها پیاز و سیر خرد شده بریزید و روی ظرف را بپوشانید و اجازه بدهید تا ۱۲ ساعت استراحت کند تا به خوبی مزه دار شود.

مرحله سوم: بعد از استراحت مرغ را از یخچال خارج کنید و از مواد جدا کنید. درون یک قابلمه روغن بریزید و بعد از داغ شدن روغن با حرارت متوسط دو طرف مرغ را به خوبی و به مدت یک ساعت سرخ کنید. وقتی دو طرف مرغ به خوبی سرخ و طلایی شد کره را اضافه کنید و اجازه بدهید مجددا با کره سرخ شده و طعم کره به خورد مرغ برود.

نصف پیمانه آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید. حرارت را کم کنید و اجازه بدهید مرغ ۳۰ دقیقه دیگر با حرارت پایین بپزد. در این حین یک بار مرغ را پشت و رو کنید.

مرحله چهارم: بعد از پخت مرغ ها را درون ظرف مورد نظر بکشید و با پلو سرو کنید. در کنار اکبر جوجه ترکیب گردوی خرد شده با رب انار را به عنوان چاشنی سرو کنید.

طرز تهیه رب انار خانگی | به ۲ روش متفاوت اما آسان در خانه رب انار درست کنید

سس ناردون

برای تهیه سس ناردون به صورت زیر عمل کنید:

مواد لازم برای تهیه سس ناردون

مواد لازم

مقدار

دانه انار ترش

۳ لیوان

رب انار ترش

۱/۲ لیوان

نشاسته ذرت

۲ قاشق غذاخوری

نمک

به میزان لازم

نبات بزرگ

۲ عدد

سرکه بالزامیک

۱/۲ لیوان

طرز تهیه سس ناردون

۱- داخل قابلمه دانه انار، نبات، نمک و سرکه را بریزید.

۲- قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا انار کمی آب بندازد و نبات حل شود.

۳- برای خوشرنگ شدن سس کفی که موقع جوشیدن روی مواد جمع می شود را حتما بگیرید.

۴- رب انار را اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید مواد کمی بپزند.

۵- در یک ظرف چند قاشق آب سرد و نشاسته ذرت را مخلوط کنید.

۶- نشاسته ذرت را به مواد درون قابلمه بیافزایید و مرتب هم بزنید تا سس غلیظ شود.

۷- سس از رو حرارت برداشته و کنار بگذارید تا خنک شود.

۸- سس را می توانید درون یک شیشه تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

۹- از این سس می‌توانید برای سرو اکبر جوجه و انواع مرغ شکم پراستفاده کنید.

طرز تهیه اکبر جوجه | ترفند خشک نشدن اکبر جوجه و راز خوشمزگی آن

فوت و فن درست کردن اکبر جوجه با رب انار

۱- این غذا برخلاف جوجه کباب زعفرانی، پیاز و زعفران ندارد. اما اگر دوست داشتید می توانید زعفران و پیاز هم بزنید. خوشمزه تر می شود.

۲- کسانی که این غذای خوشمزه را می خورند ، در کنار دستشان رب انار هم می گذارند و به عنوان سس و مزه غذا از آن استفاده می کنند.

۳- طعم رب انار ممکن است مایل به ترشی یا مایل به شیرینی باشد و انتخاب آن به سلیقه هر فرد بستگی دارد. رب انار همچنین در رنگ‌های تیره و روشن موجود است که این رنگ به تیرگی یا روشنی دانه‌های انار بستگی دارد.

۴- اگر برای پخت اکبر جوجه اصل مازندارنی از جوجه کامل استفاده می‌کنید برای این‌که بهتر پخته شود آن را به دو قسمت تقسیم شود.

۵- در میانه زمان پخت جوجه‌ها ادویه اکبر جوجه یعنی زعفران دم شده، نمک، فلفل سیاه و کمی آبلیمو به جوجه‌های در حال پخت اضافه کنید.

منابع: جی‌پلاس، آشپزی‌ها، تبیان

کد خبر 848622 برچسب‌ها غذای اصلی خبر مهم آشپزی - دستور پخت

دیگر خبرها

  • «هفت» از امشب راهی آنتن تلویزیون می‌شود + ساعت پخش
  • سری جدید برنامه‌های «مهمانی» و «برمودا» ساخته می‌شود
  • طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار در خانه + ویدئو | راز خوشمزه شدن اکبر جوجه به روش شمالی‌ها | سس ناردون چیست ؟
  • پیشنهاد تماشای «افعی تهران» در تلویزیون
  • تلویزیون در تعطیلات آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟
  • بادیگارد، طلا و مس با مصلحت در آخر هفته تلویزیون
  • ساعت پخش زنده بازی دورتموند و پاری سن ژرمن‌ از تلویزیون +شبکه سه و پخش آنلاین
  • ساعت پخش زنده بازی النصر و الخلیج ‌از تلویزیون +شبکه سه و پخش آنلاین
  • طرز تهیه اکبر جوجه با آب نمک به سبک رستورانی + راز خوشمزگی و نرم شدن گوشت جوجه
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز چهارشنبه ۱۲‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات